piątek, 25 kwietnia 2014

baba drożdżowa

dziś upiekłam po raz pierwszy w życiu babe drożdżową.

Powinna być z bakaliami, ale ze względu na Elfa wrzuciłam tylko płatki migdałów i zrobiłam lukier na bazie soku z pomarańczy.

Rodzicom smakowała :)))))

3 komentarze:

  1. ja
    jakos do ciasta drozdzowego nie mam nabozenstwa i baaardzo rzadko pieke. Tym bardziej Cie podziwiam. swieze drozdzowe to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lucia, uważam, że ciasto drożdżowe to żaden problem. Uwielbiam świeże z kruszonką , może być z owocami :)))) Mniammmmm......
    A baba drożdżowa taka sobie , następnym razem jak się zdecyduję to dodam dużo bakali jak było w przepisie

    OdpowiedzUsuń
  3. pierwszy raz w życiu?? :) lepiej późno niż wcale :).. ja mam przepis na tzw. drożdżówkę nocną.. nie wymaga żadnych umiejętności a smakuje wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń